Contact: [email protected] or tel. 611 317 256

Klicka här för att redigera rubrik

Underrubrik

Vår historia

En idé är född

Våren 2006 startades Expo Spain, men iden om att göra mässor kom långt tidigare.

1999 flyttade Monicha Blomberg med barn ner till Costa Blanca och slogs medelbart av tanken att här skulle behövas en mässa för alla de skandinaver som bodde på kusten, men det tog många år av funderingar, barn och inte minst att lära sig området.

I januari 2006 börjades planeringen av Scandinavian Expo och i oktober gick den av stapeln. Redan året därpå tillkom Internationell Expo. Efter nio genomförda mässor, uppstartandet av St: Patricks och St: Georgsday i Playa Flamenca i samarbete med kommunen på Orihuela Costa tog vi en paus från eventdelen. Dels för krisen och dels för att Bessie Gamarra åkte till Sverige ett par år för att utbilda sig inom marknadsföring och juridik.

Under dessa år har vi startat upp Skandinaviska Bladet, som nu fyller 6 år och hunnit bli Torrevieja/Orihuela Costas ledande svenska tidning. Samt att vi under ett par år drev en liten veckomarknad på kusten.

Hösten 2016 beslöt vi oss för att dra igång mässorna igen, och hösten 2017 var succémässan tillbaka.

Monicha Blomberg

Bosatt på Costa Blanca sedan 1999. Driver Expo Spain och Skandinaviska Bladet tillsammans med Bessie Gamarra.
Utbildad inom marknadsföring, juridik och inredning. Har tidigare arbetat med inredning och mässor i Sverige.
Monicha är ansvarig för Bladet och samordning.

Bessie Gamarra

Bessie kom som 10-åring till Spanien. Hon har gått både i skandinavisk och spansk skola, för att senare fortbilda sig i Sverige. Bessie driver tillsammans med Monicha Blomberg Expo Spain och Skandinaviska Bladet.
Innan Bessie började på Expo Spain hann hon med en kort period som fastighetsförmedlare på Iberian.
Bessie är ansvarig för mässor och event.

Bernt OJohan

Bernt har hela sitt liv arbetat som fotograf och journalist. På ålderns höst bosatte han sig i Torrevieja och är nu en värdefull hjälp på Skaninaviska Bladet.


Eva Edler

Eva Edler har bott på Funegirola Costa del Sol i 11 år. Eva har stor erfarenhet av att arrangera olika event, både som ansvarig och medhjälpare. Eva har tidigare drivit krog i Fuengirola. Eva ansvarar för samordning på Costa del Sol.

Fideli Edler

Fideli Edler har bott på Costa del Sol sedan 2007. Läser sista året på kandidatprogram inom samhällsentreprenörskap. Har ett stort kontaktnät på inom svenska och spanska samhället på Costa del Sol. Aktiv medlem och organisatör i på olika event och organisationer på Costa del Sol. Kontaktperson med spanska företag